A hazai pálinkakultúra az utóbbi években komoly átalakuláson esett át. Ennek köszönhetően idén nyáron az ország egyik népszerű pálinkaháza, a Rézangyal is új fejezetet nyit életében: júliusban csúcskategóriás, pálinkaházasításokból álló termékpalettát dob piacra. Az ízvilághoz vadonatúj, a pálinka eredetére asszociáló, exkluzív csomagolással hívja magára a figyelmet.
„A jó pálinkát illatolva, kortyonként ízlelgetve kell fogyasztani, hiszen csak így teljesedhet ki az általa nyújtott élmény. Ideje elfelejteni a karcos emlékeket és a gyorsan bedobott feleseket!” – szögezi le a legfontosabb alapelvet Borbáth Gabriella pálinka- és párlatszakértő. Persze nem volt ez mindig így: másfél évtizede még olyan szeszesitalokkal megpakolva távoztunk a boltokból, illetve ismerőseink pincéiből, amelyek zöme fényévekkel maradna el a jelenlegi minőségi elvárásoktól.
A pálinkafogyasztás kultúrájának megteremtésének és elterjedésének hála, a kép mára teljesen megváltozott. A fogyasztók egyre inkább a csúcskategóriás termékeket keresik és vásárolják. Az elmúlt években pedig az lett a tendencia, hogy a pálinka ne csupán erős legyen, hanem igenis adja vissza az adott gyümölcsre jellemző tökéletes íz és illatharmóniát.
A Rézangyal esetében a kivételes ízvilág részben a készítés technológiájára, az eltérő évjáratok okozta különbségeket kisimító, összetett karakterjegyeket létrehozó házasításra vezethető vissza. Az újonnan bevezetett prémiumkollekció tagjai nagy műgonddal válogatott és házasított tételekből állnak össze. „Ezeket, az akár különböző eljárással készített pálinkákat egyenként bíráltuk, osztályoztuk a legfőbb jegyek és karakterek mentén, majd felvázoltuk azok íztérképét. A prémiumkollekció tagjait ezen bírálatok mentén választottuk ki úgy, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkarakterek összeadódó értékei minden egyes üvegben tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra. Találkozik bennük hazánk legelismertebb pálinkamestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok, nem utolsó sorban az a töretlen kísérletező kedv, amelynek végeredménye minden üvegben megtalálható” – fogalmazott Márton András, a Rézangyal blendmestere, aki a prémium termékek mindegyikén aláírásával vállal garanciát a kivételes ízélményért.
A jó minőséghez természetesen megfelelő külalak is jár. A prémium kollekció tagjait a már jól ismert Rézangyal üvegek átlátszó verziójába töltötték, ezek új, fa hatású címkéje nem csupán a természetközeliségre rímel, hanem visszavezeti a fogyasztót oda, ahonnan a pálinka alapanyaga is érkezik, a gyümölcsfához. A Rézangyal a prémiumszegmens gondosan megtervezett, a fogyasztói igények alapos feltérképezésére alapozott meghódításával újabb nagy lépést tesz a hazai pálinkakultúra fejlesztésének irányába.
Van valami különös béke abban, amikor az ember egy csipetnyi Parajdi sót szór az ételbe.…
A modern fürdőszoba nemcsak praktikus helyiség, hanem napi feltöltőállomás. A zuhanykabin pedig a központi elem:…
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…