Mindenmentes

A minőségi pálinkát nem isszuk meg húzóra

A hazai pálinkakultúra az utóbbi években komoly átalakuláson esett át. Ennek köszönhetően idén nyáron az ország egyik népszerű pálinkaháza, a Rézangyal is új fejezetet nyit életében: júliusban csúcskategóriás, pálinkaházasításokból álló termékpalettát dob piacra. Az ízvilághoz vadonatúj, a pálinka eredetére asszociáló, exkluzív csomagolással hívja magára a figyelmet.

„A jó pálinkát illatolva, kortyonként ízlelgetve kell fogyasztani, hiszen csak így teljesedhet ki az általa nyújtott élmény. Ideje elfelejteni a karcos emlékeket és a gyorsan bedobott feleseket!” szögezi le a legfontosabb alapelvet Borbáth Gabriella pálinka- és párlatszakértő. Persze nem volt ez mindig így: másfél évtizede még olyan szeszesitalokkal megpakolva távoztunk a boltokból, illetve ismerőseink pincéiből, amelyek zöme fényévekkel maradna el a jelenlegi minőségi elvárásoktól.

A pálinkafogyasztás kultúrájának megteremtésének és elterjedésének hála, a kép mára teljesen megváltozott. A fogyasztók egyre inkább a csúcskategóriás termékeket keresik és vásárolják. Az elmúlt években pedig az lett a tendencia, hogy a pálinka ne csupán erős legyen, hanem igenis adja vissza az adott gyümölcsre jellemző tökéletes íz és illatharmóniát.

A Rézangyal esetében a kivételes ízvilág részben a készítés technológiájára, az eltérő évjáratok okozta különbségeket kisimító, összetett karakterjegyeket létrehozó házasításra vezethető vissza. Az újonnan bevezetett prémiumkollekció tagjai nagy műgonddal válogatott és házasított tételekből állnak össze. „Ezeket, az akár különböző eljárással készített pálinkákat egyenként bíráltuk, osztályoztuk a legfőbb jegyek és karakterek mentén, majd felvázoltuk azok íztérképét. A prémiumkollekció tagjait ezen bírálatok mentén választottuk ki úgy, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkarakterek összeadódó értékei minden egyes üvegben tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra.  Találkozik bennük hazánk legelismertebb pálinkamestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok, nem utolsó sorban az a töretlen kísérletező kedv, amelynek végeredménye minden üvegben megtalálható” – fogalmazott Márton András, a Rézangyal blendmestere, aki a prémium termékek mindegyikén aláírásával vállal garanciát a kivételes ízélményért.

A jó minőséghez természetesen megfelelő külalak is jár. A prémium kollekció tagjait a már jól ismert Rézangyal üvegek átlátszó verziójába töltötték, ezek új, fa hatású címkéje nem csupán a természetközeliségre rímel, hanem visszavezeti a fogyasztót oda, ahonnan a pálinka alapanyaga is érkezik, a gyümölcsfához. A Rézangyal a prémiumszegmens gondosan megtervezett, a fogyasztói igények alapos feltérképezésére alapozott meghódításával újabb nagy lépést tesz a hazai pálinkakultúra fejlesztésének irányába.

Vajling

Recent Posts

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

2 nap ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

2 nap ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

6 nap ago

Megérkezett Magyarországra a McDonald’s legendás Grimace Shake – Te kipróbálnád a lila őrületet?

Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…

7 nap ago

Főzni csak stílusosan – Miért dobják fel a főzőműsorokat az OLED TV-k?

Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…

3 hét ago

A VIBE Budapest titka: ízek, koktélok és nonstop party

Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…

3 hét ago