Mindenmentes

A minőségi pálinkát nem isszuk meg húzóra

A hazai pálinkakultúra az utóbbi években komoly átalakuláson esett át. Ennek köszönhetően idén nyáron az ország egyik népszerű pálinkaháza, a Rézangyal is új fejezetet nyit életében: júliusban csúcskategóriás, pálinkaházasításokból álló termékpalettát dob piacra. Az ízvilághoz vadonatúj, a pálinka eredetére asszociáló, exkluzív csomagolással hívja magára a figyelmet.

„A jó pálinkát illatolva, kortyonként ízlelgetve kell fogyasztani, hiszen csak így teljesedhet ki az általa nyújtott élmény. Ideje elfelejteni a karcos emlékeket és a gyorsan bedobott feleseket!” szögezi le a legfontosabb alapelvet Borbáth Gabriella pálinka- és párlatszakértő. Persze nem volt ez mindig így: másfél évtizede még olyan szeszesitalokkal megpakolva távoztunk a boltokból, illetve ismerőseink pincéiből, amelyek zöme fényévekkel maradna el a jelenlegi minőségi elvárásoktól.

A pálinkafogyasztás kultúrájának megteremtésének és elterjedésének hála, a kép mára teljesen megváltozott. A fogyasztók egyre inkább a csúcskategóriás termékeket keresik és vásárolják. Az elmúlt években pedig az lett a tendencia, hogy a pálinka ne csupán erős legyen, hanem igenis adja vissza az adott gyümölcsre jellemző tökéletes íz és illatharmóniát.

A Rézangyal esetében a kivételes ízvilág részben a készítés technológiájára, az eltérő évjáratok okozta különbségeket kisimító, összetett karakterjegyeket létrehozó házasításra vezethető vissza. Az újonnan bevezetett prémiumkollekció tagjai nagy műgonddal válogatott és házasított tételekből állnak össze. „Ezeket, az akár különböző eljárással készített pálinkákat egyenként bíráltuk, osztályoztuk a legfőbb jegyek és karakterek mentén, majd felvázoltuk azok íztérképét. A prémiumkollekció tagjait ezen bírálatok mentén választottuk ki úgy, hogy az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkarakterek összeadódó értékei minden egyes üvegben tökéletes harmóniát alkotva találjanak egymásra.  Találkozik bennük hazánk legelismertebb pálinkamestereinek tudása, a szakma szeretete, a válogatott gyümölcsök és alapanyagok, nem utolsó sorban az a töretlen kísérletező kedv, amelynek végeredménye minden üvegben megtalálható” – fogalmazott Márton András, a Rézangyal blendmestere, aki a prémium termékek mindegyikén aláírásával vállal garanciát a kivételes ízélményért.

A jó minőséghez természetesen megfelelő külalak is jár. A prémium kollekció tagjait a már jól ismert Rézangyal üvegek átlátszó verziójába töltötték, ezek új, fa hatású címkéje nem csupán a természetközeliségre rímel, hanem visszavezeti a fogyasztót oda, ahonnan a pálinka alapanyaga is érkezik, a gyümölcsfához. A Rézangyal a prémiumszegmens gondosan megtervezett, a fogyasztói igények alapos feltérképezésére alapozott meghódításával újabb nagy lépést tesz a hazai pálinkakultúra fejlesztésének irányába.

Vajling

Recent Posts

Almás morzsatorta, amihez nem kell tésztát gyúrni

Ha gyors, illatos, őszi desszertet keresel, ami melegséggel tölti meg a konyhát és a lelkedet…

1 nap ago

Az eldobható kesztyűk története és fejlődése: a latex kesztyűtől a nitrilig

Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…

3 nap ago

Baráti palacsintaparti otthon – recepttel, ötletekkel és hangulattal

Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…

5 nap ago

Kreatív uzsonnásdoboz ötletek iskolakezdéshez – egészséges szendvics, muffin és tízórai tippek gyerekeknek

Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…

2 hét ago

Dzsúdló most nem rappel, hanem szendvicset csinál – és ez brutál jó lett!

Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…

2 hét ago

Dentálhigiénia: Hogyan őrizzük meg fogaink egészségét?

A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…

2 hét ago