Az amerikai konyha emblematikus darabja az amerikai káposztasaláta, amelynek alapváltozata roppant olcsó, és kevés dolog szükségeltetik hozzá. Egy klasszikus coleslaw recept szerintünk mindig jól jön, úgyhogy ma ezzel kedveskedünk.
A coleslaw remekül illik grillezett vagy roston sült húsokhoz, de sült vagy rántott húsokhoz is tökéletesen passzol. Amerikában gyakran teszik a hamburgerbe is, itthon leginkább a hamburger mellé választhatjuk, mint köretet. Ezenkívül hidegtálakon is szuperül mutat, például pirítósra kenve is isteni.
A coleslaw recept egyéni ízlés szerint dúsítható, az alap összetevőkön kívül gazdagíthatjuk hagymával, reszelt almával, de ha ránk hallgattok ezt a mártást nem gondoljátok túl.
Mutatunk egy nálunk már bevált receptet, amellyel szerintünk igazán tökéletes a coleslaw.
A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb méretű tálba belehelyezzük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket ízlés szerint, és összekeverjük.
Egy másik tálban összekavarjuk a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, borsozzuk, ezután hozzákutyuljuk a mézet és a citromlevet.
Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a salátát.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…