Tudjátok miért rekorder a pomelo? Na, és azt, hogy hogyan érdemes meghámozni? Persze, a boltokban már egész gyakran találkozni vele, de nem árt, ha összeszedjük az ismerteinket róla! Kezdjünk is bele!
A pomelo vagy pummelo egy Malajziában és Polinéziában őshonos, a legnagyobb méretű citrusféle. A gyümölcs egy 15 méter magas fán terem. Első ránézésre egy óriás méretű grapefruithoz tudnánk hasonlítani.
Érdekesség, hogy a Távol-Keleten kultikus növénynek számít, holdünnepek alkalmával sapkát szokás készíteni belőle.
Elsősorban a citrusokra jellemző magas C-vitamin tartalom miatt érdemes fogyasztani, de nem elhanyagolható kálcium-és káliumtartalma sem. Kifejezetten alacsony kalóriatartalmú, így a fogyókúrás étkezésbe is nyugodt szívvel beilleszthető. A Fülöp-szigeteken és Dél-Kelet Ázsiában az epilepszia és az ekcéma tüneteinek enyhítésére is alkalmazzák. Levét lázcsillapítóként adják a betegeknek ezekben az országokban.
A hosszú út alatt, ameddig hazánkba eljut, nagyon sok vegyszer érheti, így különösen fontos hogyan pucoljuk meg. A gyömölcsöt közvetlenül érő hártyát mindenképpen válasszuk le, egyébként élvezhetetlen lesz a pomelo íze. Ha biztosra akarunk menni, akkor válasszuk a minél ságább héjú egyedeket, valószínű, hogy ez esetben sikerül édes példányt kifognunk. Jó hír emellé, hogy hűvös helyen tárolva több hétig is eláll.
Most pedig jöjjön egy igazán profi videó a pomeló szakszerű meghámozásáról! Lássuk!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…