Fotó: Smitten Kitchen
Ha csak fél óránk van, hogy gyors összeüssünk valamit, és szeretjük a brokkolit, akkor a tejszínes-brokkolis tészta is a kedvünkre lesz.
A rohanó hétköznapokban bizony nem egyszerű feladat a vacsora vagy az ebéd megoldása. Ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amiket gyorsan és könnyedén elkészíthetünk, nem kell órákat rostokolni miatta a konyhában, ráadásul finomak és táplálóak is. A tejszínes-brokkolis tészta pont megfelel ezeknek a kritériumoknak, készíthetjük pennével, orsótésztával vagy spagettivel, a végeredmény így is, úgy is ízletes lesz.
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
2 db répa
1 db brokkoli
1 ek liszt
1 db főzőtejszín
ízlés szerint csirke alap lé 3-4 merőkanál (vagy 2 csésze víz csirke leveskockákkal)
500 g Pannónia sajt (lereszelve)
1 tk bors
1 tk só
1 kk szerecsendió
250 gr tészta
A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, a répákat pedig lereszeljük.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, majd homogén állagúra keverjük.
Később hozzáadjuk, az alaplébe beletesszük a brokkolit és a répát. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd szerecsendióval megszórjuk. Így főzzük 15 percig.
Ha kezd megpuhulni a zöldség, akkor beletesszük a sajtot, összeforgatjuk és melegen a kifőtt tésztával kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…