Fotó: Smitten Kitchen
Ha csak fél óránk van, hogy gyors összeüssünk valamit, és szeretjük a brokkolit, akkor a tejszínes-brokkolis tészta is a kedvünkre lesz.
A rohanó hétköznapokban bizony nem egyszerű feladat a vacsora vagy az ebéd megoldása. Ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amiket gyorsan és könnyedén elkészíthetünk, nem kell órákat rostokolni miatta a konyhában, ráadásul finomak és táplálóak is. A tejszínes-brokkolis tészta pont megfelel ezeknek a kritériumoknak, készíthetjük pennével, orsótésztával vagy spagettivel, a végeredmény így is, úgy is ízletes lesz.
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
2 db répa
1 db brokkoli
1 ek liszt
1 db főzőtejszín
ízlés szerint csirke alap lé 3-4 merőkanál (vagy 2 csésze víz csirke leveskockákkal)
500 g Pannónia sajt (lereszelve)
1 tk bors
1 tk só
1 kk szerecsendió
250 gr tészta
A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, a répákat pedig lereszeljük.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, majd homogén állagúra keverjük.
Később hozzáadjuk, az alaplébe beletesszük a brokkolit és a répát. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd szerecsendióval megszórjuk. Így főzzük 15 percig.
Ha kezd megpuhulni a zöldség, akkor beletesszük a sajtot, összeforgatjuk és melegen a kifőtt tésztával kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…