Fotó: Erren's Kitchen
A fokhagymás-spenótos tészta főzelék helyett is kitűnő választás, hús nélkül is laktató és pofonegyszerűen elkészíthető.
A spenót egy igen megosztó alapanyag, amit valaki vagy szeret vagy nem, ám tésztával készítve akár azok is megkedvelhetik, akik korábban idegenkedtek ettől a zöldségtől. A fokhagymás-spenótos spagettivel szinte lehetetlen hibázni, az elkészítése pedig mindössze 20 percet vesz igénybe, így azok számára is jó választás, akik gyorsan a tányérukon akarják tudni az ételt.
500 g friss spenót levél
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek olíva- vagy kókuszolaj
400g spagetti tészta
10 dkg reszelt sajt (parmezán vagy trappista)
só ízlés szerint
A fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk míg meg nem puhul. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg, mert kesernyés lesz az íze.
Közben egy másik tálba felöntjük a spenótot annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje, majd pár percig összefőzzük.
Ha kész a spenót, leszűrjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a sajtot, sózzuk, majd az egészet összeturmixoljuk.
A spagettit sós, forrásban lévő vízbe tesszük.
Mielőtt teljesen puhára főne, levesszük a tűzről, és egy serpenyőben a spenótos-fokhagymás szósszal alaposan elkeverjük. Kb. egy deci vizet megtarthatunk a főzővízből és hozzáadhatjuk, ha krémesebb állagot szeretnénk elérni.
Az egészet összesütjük, míg a spagetti meg nem puhul teljesen. Sok-sok reszelt sajttal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…