Fotó: Erren's Kitchen
A fokhagymás-spenótos tészta főzelék helyett is kitűnő választás, hús nélkül is laktató és pofonegyszerűen elkészíthető.
A spenót egy igen megosztó alapanyag, amit valaki vagy szeret vagy nem, ám tésztával készítve akár azok is megkedvelhetik, akik korábban idegenkedtek ettől a zöldségtől. A fokhagymás-spenótos spagettivel szinte lehetetlen hibázni, az elkészítése pedig mindössze 20 percet vesz igénybe, így azok számára is jó választás, akik gyorsan a tányérukon akarják tudni az ételt.
500 g friss spenót levél
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek olíva- vagy kókuszolaj
400g spagetti tészta
10 dkg reszelt sajt (parmezán vagy trappista)
só ízlés szerint
A fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk míg meg nem puhul. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg, mert kesernyés lesz az íze.
Közben egy másik tálba felöntjük a spenótot annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje, majd pár percig összefőzzük.
Ha kész a spenót, leszűrjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a sajtot, sózzuk, majd az egészet összeturmixoljuk.
A spagettit sós, forrásban lévő vízbe tesszük.
Mielőtt teljesen puhára főne, levesszük a tűzről, és egy serpenyőben a spenótos-fokhagymás szósszal alaposan elkeverjük. Kb. egy deci vizet megtarthatunk a főzővízből és hozzáadhatjuk, ha krémesebb állagot szeretnénk elérni.
Az egészet összesütjük, míg a spagetti meg nem puhul teljesen. Sok-sok reszelt sajttal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…