Fotó: Jamie Oliver
A gombás-karfiolos tészta nem egy bonyolult étel, és egészen biztosan jól fogsz lakni tőle.
A karfiolban az az egyik legjobb, hogy minden évszakban megtalálod a boltok polcain, ráadásul millió és egy féle ételt lehet belőle készíteni. A gombás-karfiolos tészta elkészítése nem egy ördöngösség, ráadásul remek választás, ha szereted a gyors, laktató, húsmentes ételeket.
500 g tészta
fél fej karfiol
250 g csiperke
2 dl tejszín
10 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni, és még készül, összerakjuk a szószt és a feltéteket. Ha a tészta al dente, leszűrjük.
Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben 8-9 perc alatt megfőzzük. A gombákat megpucoljuk, kis daraboka vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk.
Egy lábasban felforraljuk s tejszínt, hozzárakjuk a krémsajtot, az átnyomott fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól elkeverjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, rá a gombát és a karfiolt, majd elkeverjük. Az egészet jól nyakon öntjük a tejszínes szósszal, és bőségeseb megszórjuk trappista sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…