Fotó: Jamie Oliver
A gombás-karfiolos tészta nem egy bonyolult étel, és egészen biztosan jól fogsz lakni tőle.
A karfiolban az az egyik legjobb, hogy minden évszakban megtalálod a boltok polcain, ráadásul millió és egy féle ételt lehet belőle készíteni. A gombás-karfiolos tészta elkészítése nem egy ördöngösség, ráadásul remek választás, ha szereted a gyors, laktató, húsmentes ételeket.
500 g tészta
fél fej karfiol
250 g csiperke
2 dl tejszín
10 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni, és még készül, összerakjuk a szószt és a feltéteket. Ha a tészta al dente, leszűrjük.
Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben 8-9 perc alatt megfőzzük. A gombákat megpucoljuk, kis daraboka vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk.
Egy lábasban felforraljuk s tejszínt, hozzárakjuk a krémsajtot, az átnyomott fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól elkeverjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, rá a gombát és a karfiolt, majd elkeverjük. Az egészet jól nyakon öntjük a tejszínes szósszal, és bőségeseb megszórjuk trappista sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…