Fotó: Once Upon a Chef
Ha eddig nem sikerült megszeretni a spenótot, akkor is adj esélyt a villámgyors spenótos penne receptjének, hiszen a spenót és a tejszín tésztával összekeverve remek hármast alkot.
Bár a spenót igazi vitaminbomba, és számos jótékony hatása van, igencsak megosztó étel, hiszen sokan nem szeretik a parajfőzeléket. Örvendetes hír, hogy nemcsak főzeléket készíthetünk a spenótból, de feldobhatjuk vele a salátákat, a húsokat és a tésztaételeket is.
20 dkg spenót
fél kiló penne
6 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
1 kispohár tejföl a tetejére
reszelt sajt a tetejére
A pennét sós, lobogó vízben puhára főzzük, a vízbe tegyünk 2-3 evőkanál olajat, hogy a tészta darabok ne ragadjanak össze.
A főtt tésztát leszűrjük, majd félretesszük.
A fokhagymát felaprítjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a spenótot, és összefonnyasztjuk. A spenóthoz hozzáöntjük a tejszínt, sóval, borssal fűszerezzük.
Egy két percig melegítjük, majd összekeverjük a pennével, és tűzálló tálba tesszük.
Egy kis pohár tejfölt összekeverünk sóval, borssal és ízlés szerint a reszelt sajt felével, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
Végül a maradék reszelt sajttal meghintjük az egészet, és néhány perc alatt összesütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…