Fotó: The Spruce Eats
A tejszínes sárgarépaleves igazi különlegesség, érdemes vele megpróbálkozni és felvenni a repertoárba.
Bár a sárgarépaleves első hallásra nem hangzik túl biztatóan, az egyszerű zöldség egészen új arcát mutathatja meg ebben a fogásban. A selymes, fűszeres leves eltér a megszokottól, de higgyétek el: ezeknek az illatoknak és ízeknek garantáltan nehéz lesz ellenállni.
Hozzávalók
A gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.
A felhevített olajon a zúzott fokhagymát és gyömbért, majd fél perc elteltével rádobjuk a hagymát, 1 perc múlva pedig a sárgarépát és a burgonyát, további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd félig lefedve mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.
A levest botmixer segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, ízlés szerint chilit és sót, végül a frissen őrölt rózsaborssal illatosítjuk, összeforraljuk.
Tálaláskor a levest tortilla chips-szel kínáljuk, petrezselyemmel, snidlinggel vagy újhagymával is megszórhatjuk. Kész is az ízletes sárgarépaleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…