Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

Ha szereted az olasz ízvilágot, és van egy kis időd pepecselni a konyhában, akkor érdemes kipróbálni a sütőben sült paradicsomos gnocchi receptjét. 

Egyszerűen imádjuk az olasz konyhát, legyen szó  előételről, főételről vagy desszertről, nekünk aztán bármi jöhet! A gnocchi például tipikusan az az étel, amely egész évben az asztalra kerül az olasz családoknál, az évszakokhoz igazított különféle mártások kíséretében.

Bár egy kis odafigyeléssel könnyen elsajátítható a gnocchi elkészítése, most egy olyan receptet hoztunk, amely a boltokban is kapható, kész nudlival készült.

Fotó: Delicious Life

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 45 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 db bazsalikomlevél
  • bors
  • 50 dkg gnocchi
  • 15 dkg mozzarella
  • 6.5 dkg parmezán

 

A megtisztított hagymát egészben olívaolajon 2-3 percig körbeforgatva megpirítjuk.

A tüzet lejjebb vesszük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.

Közben a gnocchit a leírtak alapján kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.

A hagymát kivesszük az edényből,  a mozzarellát pedig a paradicsomszószhoz adjuk, és 1-2 percig forraljuk, amíg a sajt kissé megolvad.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szószt a finomra vágott maradék bazsalikommal ízesítjük, majd beleforgatjuk a gnocchit és belekeverünk 2 ek reszelt parmezánt. Ezután az egészet egy egy tűzálló tálba tesszük, és meghintjük a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával. Végül az előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtokat kb. 10 perc alatt.

Kész is a sütőben sült paradicsomos gnocchi, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago