Fotó: Delish
Bár a tojásos reggeliknek igen széles a repertoárja, a felhőtojás az egyik legkülönlegesebb mind közül.
Néhány évvel ezelőtt kapta fel az internet azt a különleges tojásos receptet, amely mindössze 10 perc alatt elkészül, és olyan guszta, hogy már a látványától is éhesek leszünk. A tojásfelhő a tükörtojás egyik egészségesebb alternatívája, ez ugyanis a sütőben sül, így nem igényel olajat az elkészítése. A felhő maga habbá vert tojásfehérjéből áll, erre kerül rá az aranyló tojássárgája, amitől nemcsak az ízvilág, de a látvány is igazán pazar lesz.
Most, hogy mindenkit kellőképpen felcsigáztunk, nem is szaporítanánk a szót, jöjjön inkább a dolog gyakorlati oldala!
A tojásokat feltörjük, a sárgáját és a fehérjét óvatosan szétválasztjuk.
A fehérjéket egy kevés sóval habbá verjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól viszonylag távol annyi felhőt formázunk a habból, amennyi tojássárgánk van.
A felhők közepére mélyedést készítünk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük.
A tojássárgákat a formázott kis mélyedésekbe helyezzük, és még 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe. A látvány magáért fog beszélni, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Az Instagramon érdemes inspirálódni a különféle felhőtojás-variációkból, #cloudeggs hastagre keresve találtok róla képeket.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…