A sajtos rántott karfiol igazi csemege, amit egy finom mártogatós kíséretében a tévé előtt ülve is jól esik elfalatozni.
Ahogy a legtöbb zöldségnek, úgy a karfiolnak is jól áll, ha meghempergetjük lisztben, belemártjuk tojásba, végezetül pedig egy kevés zsemlemorzsával is megszórjuk. Ha szeretnénk egy picit csavarni a hagyományos recepten, akkor egy kevés sajtot is tegyünk a bundába, úgy még laktatóbb és ízesebb lesz a végeredmény.
Sajtos rántott karfiol
1 fej karfiol
3-4 db tojás
2-3 ek tej
ízlés szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint liszt
5 dkg sajt
só, bors
olaj a sütéshez
Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. Közben egy edényben sós vizet forralunk, és ha a víz forr, beledobáljuk a karfiolt, majd 2-3 percig főzzük. Ezután szűrő segítségével leszűrjük a karfiolt, valamint hideg vízzel átmossuk és kihűtjük.
Egy edénybe lisztet rakunk, egy másikba a tojásokat, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát. A tojásokhoz hozzáöntjük a tejet, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A zsemlemorzás tálba reszelt sajtot rakunk, és alaposan elkeverjük.
A karfiolokat hagyományos módon panírozzuk, majd forró bő olajon nagy fokozaton kisütjük.
Ha elkészültek a zöldségek, papírszalvétás tálra tesszük, és hagyjuk őket lecsepegni.
[sc name=”facebook” ][/sc]