Fotó: The Spruce Eats
A sajtos rántott karfiol igazi csemege, amit egy finom mártogatós kíséretében a tévé előtt ülve is jól esik elfalatozni.
Ahogy a legtöbb zöldségnek, úgy a karfiolnak is jól áll, ha meghempergetjük lisztben, belemártjuk tojásba, végezetül pedig egy kevés zsemlemorzsával is megszórjuk. Ha szeretnénk egy picit csavarni a hagyományos recepten, akkor egy kevés sajtot is tegyünk a bundába, úgy még laktatóbb és ízesebb lesz a végeredmény.
1 fej karfiol
3-4 db tojás
2-3 ek tej
ízlés szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint liszt
5 dkg sajt
só, bors
olaj a sütéshez
Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. Közben egy edényben sós vizet forralunk, és ha a víz forr, beledobáljuk a karfiolt, majd 2-3 percig főzzük. Ezután szűrő segítségével leszűrjük a karfiolt, valamint hideg vízzel átmossuk és kihűtjük.
Egy edénybe lisztet rakunk, egy másikba a tojásokat, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát. A tojásokhoz hozzáöntjük a tejet, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A zsemlemorzás tálba reszelt sajtot rakunk, és alaposan elkeverjük.
A karfiolokat hagyományos módon panírozzuk, majd forró bő olajon nagy fokozaton kisütjük.
Ha elkészültek a zöldségek, papírszalvétás tálra tesszük, és hagyjuk őket lecsepegni.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…