Fotó: New York Times
A sárgarépás krumplipüré nem egy nagy ördöngösség, ám annál különlegesebb, így akár ünnepi fogás mellé is bátran kínálhatjuk.
A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható. Már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal sárgarépával bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 darab sárgarépa
1 kis vöröshagyma
10 dkg margarin
2.5 dl meleg tej
szerecsendió
só
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Közben a répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt répát, és addig dinszteljük, ameddig a répa meg nem karamellizálódik kicsit.
Amikor a villa már könnyen belemegy a krumpliba, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a dinsztelt sárgarépát és a margarint, hozzáöntjük a tejet, majd krémes állagúra keverjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…