Sárgarépás krumplipüré

A sárgarépás krumplipüré nem egy nagy ördöngösség, ám annál különlegesebb, így akár ünnepi fogás mellé is bátran kínálhatjuk. 

A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható. Már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal sárgarépával bolondítottuk meg a klasszikus köretet.

Sárgarépás krumplipüré

1 kg burgonya
2 darab sárgarépa
1 kis vöröshagyma
10 dkg margarin
2.5 dl meleg tej
szerecsendió

A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.

Közben a répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt répát, és addig dinszteljük, ameddig a répa meg nem karamellizálódik kicsit.

Amikor a villa már könnyen belemegy a krumpliba, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.

A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a dinsztelt sárgarépát és a margarint, hozzáöntjük a tejet, majd krémes állagúra keverjük.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

2 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago