Fotó: New York Times
A sárgarépás krumplipüré nem egy nagy ördöngösség, ám annál különlegesebb, így akár ünnepi fogás mellé is bátran kínálhatjuk.
A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható. Már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal sárgarépával bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 darab sárgarépa
1 kis vöröshagyma
10 dkg margarin
2.5 dl meleg tej
szerecsendió
só
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Közben a répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt répát, és addig dinszteljük, ameddig a répa meg nem karamellizálódik kicsit.
Amikor a villa már könnyen belemegy a krumpliba, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a dinsztelt sárgarépát és a margarint, hozzáöntjük a tejet, majd krémes állagúra keverjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…