Fotó: New York Times
A sárgarépás krumplipüré nem egy nagy ördöngösség, ám annál különlegesebb, így akár ünnepi fogás mellé is bátran kínálhatjuk.
A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható. Már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal sárgarépával bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 darab sárgarépa
1 kis vöröshagyma
10 dkg margarin
2.5 dl meleg tej
szerecsendió
só
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Közben a répát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt répát, és addig dinszteljük, ameddig a répa meg nem karamellizálódik kicsit.
Amikor a villa már könnyen belemegy a krumpliba, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a dinsztelt sárgarépát és a margarint, hozzáöntjük a tejet, majd krémes állagúra keverjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…