Fotó: The Spruce Eats
A csőben sült póréhagyma finom és laktató egytálétel, nem mellesleg pedig különleges is, amivel igazán nagyot lehet villantani egy ebéd vagy vacsora alkalmával.
A póréhagyma remekül variálható étel, és tökéletes választás azoknak, akik nem szeretik a vöröshagyma intenzív ízét és illatát. A különleges alapanyagból többek között csőben sült verzió is készíthető, ami pikk-pakk megvan, és köretként vagy önmagában egy laza vacsoraként is megállja a helyét.
125 ml alaplé (leveskockából is készíthető)
200 ml tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
5 dkg vaj
800 g burgonya
2 póréhagyma
15 dkg cheddar sajt
Az alaplevet és a tejszínt egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, majd felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tepsit vagy jénait kivajazunk, majd egyenletes rétegben eloszlatjuk benne a karikára vágott burgonyát és a felszeletelt póréhagymát. Felöntjük a tejszínes alaplével, majd rárakjuk a babérlevelet. Fűszerezzük és megszórjuk a lereszelt sajttal.
Lazán letakarjuk alufóliával és 30 percig sütjük. Időközben teszteljük a burgonyát egy késsel, hogy megpuhult-e. Fél óra elteltével levesszük az alufóliát, és további 35-45 percig sütjük, időnként rákanalazunk egy keveset az alapléből, hogy a burgonya biztos megpuhuljon. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…