Fotó: Sainsbury's Magazine
A gombapörkölt gyors és laktató fogás, ami annál finomabb lesz, minél több tejfölt raksz bele.
A gombapörkölt egy rendkívül változatosan elkészíthető fogás: csinálhatod csiperkéből, laskából, rókagombából vagy keverve, tejfölösen vagy épp paprikásan. Ez a recept csiperkével készült, de nyugodtan rakj mellé másik gombát is, az még tovább növeli az ízélményt.
700 g csiperke gomba
2 db vöröshagyma
1 ek pirospaprika
175 g tejföl
0.5 dl víz
olaj vagy zsiradék
só, bors
friss petrezselyem
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd zsiradékon megdinszteljük.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a hagymára. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük fél deciliter vízzel (a gomba levet enged).
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 15-20 perc alatt készre főzzük.
Mielőtt lehúznánk a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt és a friss petrezselymet, majd alaposan elkeverjük. 1-2 percig hagyjuk méf főni, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…