Forrás: Cookpad
A tócsni egy remek filléres fogás, amelyet ha tökből készítünk, jóval könnyedebb lesz, mint a hagyományos, amelyet krumpliból szokás.
A tócsni az az étel, amelynek annyi neve van, hogy még felsorolni is nehéz. Csak hogy mondjuk néhányat: bandurák, bere, beré, berét, berhe, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, hadirántotta, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, és itt nem áll meg a sor.
A hagyományos tócsnit reszelt krumpliból, lisztből és tojásból készítik, ám lényegében bármiből összerakhatjuk. A zsenge tök például remek megoldás, amivel jóval könnyedebb ételt kapunk, mintha krumpliból csinálnánk.
A töknek jól áll az édeskés íz, ezért érdemes valamilyen édesebb fajta hagymát – lilát vagy fehéret – reszelni mellé, illetve egy pici cukorral is fokozhatjuk az ízvilágot – persze csak, ha szeretnénk.
A tököt tisztítás és hámozás után lereszeljük, besózzuk, majd 10-15 perc után kinyomkodjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz olyan állaghoz, mint a sűrű nokedlitészta, valamint a mennyiségtől függően 1-2 tojást, sót és feketeborsot adunk hozzá ízlés szerint.
Bő forró olajban spicckanálnyi adagokban kisütjük. Magában vagy tejföllel is nagyon finom, ám mindenekelőtt frissen fogyasztva a legfinomabb szerintünk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: Mindmegette
[sc name=”facebook” ]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…