Fotó: Empty Nest Eats
Ez a kapros-joghurtos uborkasaláta krémes görög joghurttal készül, és mindössze 15 percet vesz igénybe az elkészítése.
Rántott, sült dolgok mellé az egyik legnagyobb magyar klasszikus a tejfölös uborkasaláta, de ha mást is kipróbálnál, akkor itt van a kapros-joghurtos változat. Ebben a változatban az uborkát krémes görög joghurttal keverjük össze, de a kaprot és a lilahagymát se felejtsük ki a receptből.
1 db kígyóuborka
50 dkg görög joghurt
1 db lilahagyma
friss kapor
1 tk citromlé
1 fokhagyma
só, bors
Az uborkát megmossuk, legyaluljuk. Besózzuk, és hagyjuk egy keveset állni. A lilahagymát megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk.
Közben a görög joghurtot kikeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és a felaprított friss kaporral. Az uborkáról leöntjük a vizet, és összekeverjük a lilahagymával és a joghurttal.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…