Forrás: Femina
A házi túrókrém nagyon egyszerűnek tűnik, ám ha igazán finomat szeretnénk, akkor az arányon nagyon sok múlik.
Gyerekkorunkban a vaníliás házi túrókrém állandó lakója volt a hűtőnknek, és mérföldekkel jobban szerettük, mint a boltban kapható mű krémeket. Az alap hozzávalókon túl lényegében bármivel dúsíthatjuk, keksszel vagy különböző gyümölcsökkel is nagyon finom, és nem csak desszertnek, de reggelinek is kitűnő választás.
Bár nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető finomság, az arányokat tényleg érdemes pontosan betartani, az egyik legfontosabb pedig, hogy az eredeti vaníliarudat semmiképpen ne spóroljuk ki a krémből.
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítjuk). A maradék tejet a vanília magjaival felforraljuk, beleöntjük a masszát, majd addig keverjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, majd hozzáöntjük a kihűlt vaníliás alapot, és botmixerrel addig keverjük, amíg krémes nem lesz.
Poharakba, tálakba adagolva lehűtjük. Tálaláskor megszórhatjuk áfonyával, vagy készíthetünk hozzá karamell vagy gyümölcs öntetet, lényegében bármelyikkel, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…