Az ünnepi nagy evés-ivás után jólesik valami könnyed, mégis tápláló fogás: a zöldségleves finom, húsmentes és egészséges, ami nagyon jól tud esni a hideg időben. 

Tegye fel a kezét, aki túlette magát az ünnepek alatt! Mi töredelmesen bevalljuk, hogy kicsit sem számoltuk a kalóriákat, amit most a gyomrunkon is érzünk.

Ha egy kis felüdülésre van szükségünk, mi a zöldségleves receptjére esküszünk, amit tényleg nem egy komplikált dolog elkészíteni: csupán meg kell tisztítani a zöldségeket, felönteni vízzel, puhára főzni és már kész is.

zöldségleves
Fotó: Taste of home

Hozzávalók

3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 db karalábé
1 kis db zeller
25 dkg kelbimbó
1 db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
1.5 csokor petrezselyem
2 db babérlevél
13 szem fekete bors
só ízlés szerint
2 l víz

 

Egy nagyobb lábasban a finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga-és fehérrépával és a zellerrel együtt olajon szépen megdinszteljük.

A zöldségeket kb. 2 l vízzel felöntjük, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevet és a borsszemeket. Ízlés szerint sóval megízesítjük.

Közepesnél kicsivel gyengébb tűzön főzzük.

Amikor a zöldségek már majdnem készek, mehet vele a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbó és a megpucolt, felkockázott karalábé is

Még egy kicsit tovább főzzük az egészet, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük.

A legvégén már csak annyi teendőnk van, hogy a fél csokor, egészen finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.

Tűzforrón tálalva a legfinomabb.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: