Categories: ReceptekVegánoknak

Sütőben sült fokhagyma

Bár a legdurvább fokhagymarajongók bizonyára ismerik, de a többség bizonyára még csak nem is hallott a sütőben sült fokhagyma receptjéről. 

Olykor a legegyszerűbb ételek a legütősebbek, a sütőben sült fokhagyma pedig pont ilyen! Szinte semmi munka nincs vele, mégis olyan finom és pikáns az íze, hogy bárhol, bármikor, bármivel tudnánk enni.

Akár egy puha fehér cipóhoz, de különböző húsokhoz és zöldségekhez is egyaránt megy, a sült fokhagymának ráadásul közel sem olyan intenzív az íze, mint a nyersnek, így még azoknak is érdemes vele tenni egy próbát, akik ki nem állhatják a fokhagyma erős aromáját.

Fotó: Instant Pot Recipes

Hozzávalók

Fogjuk az egészséges fokhagymákat (nem a gerezdeket, hanem az egész fokhagymafejeket), és fejtsük le a külső, leváló héját (ne hámozzuk meg teljesen!).

A tetejüket vágjuk le, és szépen sorjázzuk a tepsibe őket. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg (ez szépen befolyik majd a gerezdek közé), és 150 fokon előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük aranyszínűre.

A sült fokhagymát adhatjuk köretként olaszos sült húsokhoz, zöldségekhez, a héjból kinyomva kenhetjük pirítós kenyérre, olívaolajjal összetörve ízesíthetünk vele szószokat, sőt levest is készíthetünk belőle. Fehérborral kínálva egyszerűen isteni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago