Fotó: Delish
Bár a legdurvább fokhagymarajongók bizonyára ismerik, de a többség bizonyára még csak nem is hallott a sütőben sült fokhagyma receptjéről.
Olykor a legegyszerűbb ételek a legütősebbek, a sütőben sült fokhagyma pedig pont ilyen! Szinte semmi munka nincs vele, mégis olyan finom és pikáns az íze, hogy bárhol, bármikor, bármivel tudnánk enni.
Akár egy puha fehér cipóhoz, de különböző húsokhoz és zöldségekhez is egyaránt megy, a sült fokhagymának ráadásul közel sem olyan intenzív az íze, mint a nyersnek, így még azoknak is érdemes vele tenni egy próbát, akik ki nem állhatják a fokhagyma erős aromáját.
Fogjuk az egészséges fokhagymákat (nem a gerezdeket, hanem az egész fokhagymafejeket), és fejtsük le a külső, leváló héját (ne hámozzuk meg teljesen!).
A tetejüket vágjuk le, és szépen sorjázzuk a tepsibe őket. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg (ez szépen befolyik majd a gerezdek közé), és 150 fokon előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük aranyszínűre.
A sült fokhagymát adhatjuk köretként olaszos sült húsokhoz, zöldségekhez, a héjból kinyomva kenhetjük pirítós kenyérre, olívaolajjal összetörve ízesíthetünk vele szószokat, sőt levest is készíthetünk belőle. Fehérborral kínálva egyszerűen isteni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…