Néha nagyon is jó visszafordulni a jól bevált, hagyományos receptekhez. Így van ez a gundel palacsintánál is, legalábbis nekünk az eredeti verzió jön be a legjobban, így most éppen ezért, ezt hoztuk el nektek!
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal kikent serpenyőkben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal együtt, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgát és a lisztet 1 dl tejjel. A maradék tejet, kakaóport és a darabokra tört csokit felforrósítjuk. Lassan, kis sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatos kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nem szabad azonban felforralni, nehogy a tojás kicsapódjon. Ezután jöhet hozzá a rum!
Végül megtöltjük a palacsintákat a diós-mazsolás töltelékkel. Ezután betekerjük vagy negyedbe hajtjuk őket, és a tálra helyezzük, hogy félig fedjék egymást. A forró csokoládéöntettel nyakon löttyintjük őket, és tejszínhabbal díszítjük! Ugye milyen guszta lett?
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…