A puha almás-fahéjas muffin tökéletes mentő ötlet, ha gyors, egyszerűen elkészíthető süteményre van szükségetek. 

A karácsonyi sürgés-forgásban jól jön egy egyszerű, gyorsan előhúzható süti recept, amit mindenki szeret, mégsem telik sok időbe az elkészítése. Ahogy szinte minden muffin, úgy az almás-fahéjas változat elkészítése is pofonegyszerű, nagyjából tíz perc munka az egész: csak be kell keverni a tésztát, kiönteni a formákba, berakni a sütőbe, és várni, hogy készre süljön a puha, illatos sütemény.

Almás-fahájas muffin

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • 3 nagyobb alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, összeforgatjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd félretéve állni hagyjuk.

A sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az előzőleg megolvasztott és kihűlt margarint.

Csomómentesre kikeverjük a tésztát, majd alaposan összeforgatjuk a fahéjas almával.

A muffinformákat  papírkapszlikkal kibéleljük, majd körülbelül a kétharmadáig megtöltjük a masszával. (Nem kell tele, mert meg fog emelkedni a sütemény.)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük, nehogy nyers maradjon a közepe. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!