Az ünnepek elmaradhatatlan kelléke – a franciasaláta

A franciasaláta az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabbá válik, hiszen szuper finom különböző húsokhoz, de önmagában is. Mi most egy felturbózott recepttel támogatjuk meg az ünnepeket!

A francia saláta eredete mai napig viták tárgyát képezi. Egyesek szerint csupán a magyar konyha furmányos találmánya, míg mások úgy vélik, hogy nem más, mint az orosz hússaláta egyszerűsített változata.

Akárhogy is legyen abban biztosak lehetünk, hogy a franciák dobnának egy hátast, hogy milyen ételhez kötik őket. Azt ugyanis biztosan állíthatjuk, hogy a zöldségekből majonézes alappal készülő salátáról sosem hallottak. Nos, akárkinek is legyen igaza, mi hálásak vagyunk, ugyanis gyerekkorunk óta egy megunhatatlan kedvenc.

A nagymamáknak hála az ünnepek alkalmával jól belakmározhattunk belőlük, és eddig nem nagyon volt szükség, hogy magunk készítsük el. Most azonban eljött az idő, hogy felkutassuk és elkészítsük a legszuperebb francia saláta receptet!

Voilá!

Hozzávalók

A salátához

  • 30 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa (kockára vágva)
  • 1 közepes db alma (savanykás)
  • 3 közepes db csemegeuborka (vagy ecetes)

Az öntethez

  • 3.75 dl tejföl
  • 1.5 ek majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 1 kk só
  • 1 teáskanál citromlé

A zöldségeket megfőzzük (a legegyszerűbb, ha a boltokban is kapható mirelitet választjuk). Amikor a megfőzött répa és borsó kihűlt, akkor hozzáadhatjuk a felaprított almát és az ecetes uborkát.

Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel alaposan elkeverjük.

Óvatosan összekutyuljuk a zöldségekkel, hogy ne törtjük meg az összetevőket. Alaposan lehűtve a legfinomabb!

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

22 óra ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

22 óra ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

22 óra ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago