OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A franciasaláta az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabbá válik, hiszen szuper finom különböző húsokhoz, de önmagában is. Mi most egy felturbózott recepttel támogatjuk meg az ünnepeket!
A francia saláta eredete mai napig viták tárgyát képezi. Egyesek szerint csupán a magyar konyha furmányos találmánya, míg mások úgy vélik, hogy nem más, mint az orosz hússaláta egyszerűsített változata.
Akárhogy is legyen abban biztosak lehetünk, hogy a franciák dobnának egy hátast, hogy milyen ételhez kötik őket. Azt ugyanis biztosan állíthatjuk, hogy a zöldségekből majonézes alappal készülő salátáról sosem hallottak. Nos, akárkinek is legyen igaza, mi hálásak vagyunk, ugyanis gyerekkorunk óta egy megunhatatlan kedvenc.
A nagymamáknak hála az ünnepek alkalmával jól belakmározhattunk belőlük, és eddig nem nagyon volt szükség, hogy magunk készítsük el. Most azonban eljött az idő, hogy felkutassuk és elkészítsük a legszuperebb francia saláta receptet!
Voilá!
A salátához
Az öntethez
A zöldségeket megfőzzük (a legegyszerűbb, ha a boltokban is kapható mirelitet választjuk). Amikor a megfőzött répa és borsó kihűlt, akkor hozzáadhatjuk a felaprított almát és az ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel alaposan elkeverjük.
Óvatosan összekutyuljuk a zöldségekkel, hogy ne törtjük meg az összetevőket. Alaposan lehűtve a legfinomabb!
Van valami különös béke abban, amikor az ember egy csipetnyi Parajdi sót szór az ételbe.…
A modern fürdőszoba nemcsak praktikus helyiség, hanem napi feltöltőállomás. A zuhanykabin pedig a központi elem:…
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…