Ázsiai marhasaláta a gyorsan elkészíthető különlegesség

Az ízek kavalkádja, egy igazi vitaminbomba, és csak fél órát kell a konyhában töltened hozzá: marhahús, aprított zöldségek, szójaszósz, csípős szósz és koriander. Ez az étel valóban függőséget okoz, természetesen csípős szósz nélkül is zseniális. Különlegessége az itthon is egyre elterjedtebb koriander, ami a Földközi-tenger vidékéről származik. Egyaránt kapható egész illetve aprított szárított változata is, eme csodás fűszernek. A lime és koriander párosa együttesen igazi ázsiai hangulatot teremt.

A korianderlevél közel-keleti, ázsiai konyha kedvelt fűszere, de ma már hazánkban is többfelé termesztik. Levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz mindig frissen használjuk, de ne főzzük bele az ételbe, hanem csak a főzés végén szórjuk rá. Vizes papírba göngyölve a hűtőben néhány napig friss marad.

Hozzávalók:

1 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál darált friss gyömbér
1 kiló darált marhahús
½ fej fehér káposzta, felaprítva
½ fej vörös káposzta, felaprítva
2 nagy sárgarépa, meghámozva és vékony csíkokra vágva
1 piros kaliforniai paprika nagyon vékony csíkokra vágva
½ csésze szójaszósz
1 csipetnyi csípős szósz, ( ízlés szerint )
só és őrölt fekete bors
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
1 lime

Elkészítés folyamata:

  1. lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat. Adjunk hozzá a felaprított fokhagymát és gyömbért; keverjük összeg és főzzük pár percig, majd adjunk hozzá darált marhahúst; főzzük és keverjük, amíg megbarnul és omlós lesz, ez kb 5-7 perc.

  1. lépés

A marhahúshoz  adjuk hozzá a fehér káposztát, a vörös káposztát, a sárgarépát és a piros kaliforniai paprikát. Keverjük össze a zöldségeket a marhahússal, és időnként megkeverve főzzük 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  1. lépés

Adjuk hozzá szójaszószt, a szezámolajat a marhahús-zöldség keverékhez, amíg jól el nem keveredik. A végén sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor szórjunk rá koriandert, és csepegtessünk rá lime-ot. A csípős ízek kedvelői a végén megbolondíthatják az egészet csípős szósszal.

 

Források:
Wikipedia.com
Allreceipes.com

Hanna

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

1 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

1 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

5 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago