Ázsiai marhasaláta a gyorsan elkészíthető különlegesség

Az ízek kavalkádja, egy igazi vitaminbomba, és csak fél órát kell a konyhában töltened hozzá: marhahús, aprított zöldségek, szójaszósz, csípős szósz és koriander. Ez az étel valóban függőséget okoz, természetesen csípős szósz nélkül is zseniális. Különlegessége az itthon is egyre elterjedtebb koriander, ami a Földközi-tenger vidékéről származik. Egyaránt kapható egész illetve aprított szárított változata is, eme csodás fűszernek. A lime és koriander párosa együttesen igazi ázsiai hangulatot teremt.

A korianderlevél közel-keleti, ázsiai konyha kedvelt fűszere, de ma már hazánkban is többfelé termesztik. Levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz mindig frissen használjuk, de ne főzzük bele az ételbe, hanem csak a főzés végén szórjuk rá. Vizes papírba göngyölve a hűtőben néhány napig friss marad.

Hozzávalók:

1 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál darált friss gyömbér
1 kiló darált marhahús
½ fej fehér káposzta, felaprítva
½ fej vörös káposzta, felaprítva
2 nagy sárgarépa, meghámozva és vékony csíkokra vágva
1 piros kaliforniai paprika nagyon vékony csíkokra vágva
½ csésze szójaszósz
1 csipetnyi csípős szósz, ( ízlés szerint )
só és őrölt fekete bors
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
1 lime

Elkészítés folyamata:

  1. lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat. Adjunk hozzá a felaprított fokhagymát és gyömbért; keverjük összeg és főzzük pár percig, majd adjunk hozzá darált marhahúst; főzzük és keverjük, amíg megbarnul és omlós lesz, ez kb 5-7 perc.

  1. lépés

A marhahúshoz  adjuk hozzá a fehér káposztát, a vörös káposztát, a sárgarépát és a piros kaliforniai paprikát. Keverjük össze a zöldségeket a marhahússal, és időnként megkeverve főzzük 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  1. lépés

Adjuk hozzá szójaszószt, a szezámolajat a marhahús-zöldség keverékhez, amíg jól el nem keveredik. A végén sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor szórjunk rá koriandert, és csepegtessünk rá lime-ot. A csípős ízek kedvelői a végén megbolondíthatják az egészet csípős szósszal.

 

Források:
Wikipedia.com
Allreceipes.com

Hanna

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago