A grillezett kukorica már önmagában is nagyon finom, ám a baconbe tekert változat még szaftosabb és ízesebb, mint az eredeti.
A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség: főzve, sütve, köretként, levesnek, vagy csak önmagában, egy kevés sóval meghintve is isteni finom. A tengeri néven is emlegetett finomság még fenségesebb lesz, ha rákerül a grillre, ettől ugyanis kap egy különleges füstös aromát, ami remekül passzol a zöldség édes alapízéhez.
Ha még ennél is tovább csavarnánk a dolgon, akkor érdemes kipróbálni a baconbe tekert variációt, amelytől nemcsak elképesztően látványos, de még szaftosabb és ízesebb is lesz a kukorica. Sózni nem szükséges, a szalonna ugyanis kellően pikáns és ízes ahhoz, hogy megbolondítsa a fogást.
6 db kukorica
18 szelet bacon
A kukoricát megtisztítjuk a héjától, megmossuk, két-három darabja vágjuk, majd egy fazék vízben puhára főzzük.
Amikor a kukoricák elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd mindegyiket egy-egy grillpálcára szúrjuk, betekerjük őket egy – egy baconszalonnába, és fogpiszkáló segítségével összetűzzük a szalonna végeit a kukoricával.
Grillrácson addig sütjük őket türelmesen forgatgatva, míg a baconszalonnák ropogósra nem sülnek rajta. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, és természetesen további fűszereket is adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…