Fotó: HEB
A Hasselback burgonya egy végtelenül egyszerűen összeállítható fogás, ráadásul sokkal izgalmasabb is, mint a megszokott krumplis köretek.
A zsebes krumpli néven is ismert Hasselback-burgonyáról korábban úgy írtunk, mint egy mutatós fogásról, amely önálló ételként is megállja a helyét, ha a zsebeket megtöltjük ezzel-azzal, például baconnel, kolbásszal vagy hagymával. Ezúttal egy olyan receptet hoztunk, ahol a már említett zsebekbe bacon és cheddar sajt kerül. Ezzel a kombóval szerintünk nem lehet mellélőni.
6 db hosszúkás burgonya
10 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
friss petrezselyem
A megtisztított burgonyát bevagdossuk, ami úgy a legegyszerűbb, ha két fakanál közé tesszük a krumplit.
Az olívaolajat zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd megkenjük vele a burgonyákat.
Sütőpapírral bélelt tepsin elhelyezzük a krumplikat, majd 180 fokon körülbelül 50-60 percig sütjük.
Amikor a burgonya megpuhult, akkor a mélyedésekbe sajt- és baconszeleteket tömködünk. Visszatesszük a sütőbe, és még öt-tíz percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon, a bacon pedig ropogós legyen.
Friss petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk. Ha szeretnénk hozzá valamilyen szószt, készíthetünk fűszeres tejfölt is mellé. Ehhez a tejfölt beízesítjük egy kevés füstölt paprikával, zúzott fokhagymával és sóval, majd ha kész, a krumplira kanalazzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…