Foto:allrecipes.com
A reggeli a napunk legfontosabb étkezése, nemcsak megkoronázza az ébredés utáni perceket, de egy ízletes és finom gyors fogás könnyebbé varázsolja a délelőtti időszakot is.
Hoztunk Nektek ezért egy, a gyerekek által is kedvelt napindító újdonságot.
Hozzávalók:
1 cs barna cukor
1,5 csésze vaj
2 ek vizet
1 doboz szeletelt őszibarack (lecsepegtetve)
10-12 szelet kenyér
4 db tojás
1 ek vanília kivonat
őrölt fahéj
1. Vegyünk egy nagy lábast és önstük bele a barna cukrot, a vizet és a vajat. Ezt keverjük össze, majd közepes lángon kezdjük el forralni és főzzük kb 8-10 percig.
2. Egy tepsibe öntsük bele az így elkészült cukor masszát, fontos, hogy lepje el az egészet. Ezután az őszibarackot fektessük egymás mellé, majd erre , mint következő réteg, helyezzük rá a kenyérszeleteket.
3. Egy közepes tálba keverjük össze a vaníliát és a tojásokat. Az így kapott keveréket egyenletesen öntsük rá a kenyérre, majd egy csipet fahéjjal hintsük meg a tetejét, és tegyük 7-8 órára a hütűbe.
4. Másnap sütés előtt leglább fél órával vegyük ki a hűtőből és hagyjuk kicsit állni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
5. A sütőt 175 C-ra melegítjük , és 25 percig sütjük , amíg a kenyér teteje aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk is, jó étvágyat kívánunk!
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…