A brokkolis-fetás omlett remek hétvégi reggeli, ha szeretitek a tojásos finomságokat, és a brokkolival is barátságban vagytok. 

A hétvége például arra is jó, hogy a reggeli egy-két bekapott falat helyett végre valami igazán tartalmas és ízletes kerüljön az asztalra. A fetás-brokkolis omlett elkészítése nem egy nagy ördöngösség, ráadásul nagyon finom és egészséges is, mindössze arra érdemes odafigyelni, hogy brokkoliból mindig az élénk színű, kemény példányokat válasszuk, a legjobb, ha még a levelek is rajta vannak, ugyanis ezek állapota is mutatja, mennyire friss a zöldség.

Fetás-brokkolis omlett 

  • 50 g apróra vágott brokkoli
  • 2 nagyobb tojás
  • 2 teáskanál morzsolt fetasajt
  • 1/4 teáskanál szárított kapor
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd lobogó vízben 3 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet.

Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a brokkolit, majd 1 percig főzzük benne. Közben egy közepes méretű tálban a tojásokat felverjük, összekeverjük a fetával és a kaporral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A keveréket a brokkolihoz öntjük, és 3-4 percig sütjük. (Ha szeretitek, paradicsom is tehető bele.)

Az omlettet megfordítjuk, és még 2 percig sütjük, hogy mindkét oldala jó legyen. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: