A corn dog az amerikai popkultúra ikonikus darabja, amelyet az alábbi recept alapján otthon is könnyen elkészíthetünk. 

Bár itthon talán kevésbé népszerű a sörtésztába mártott virsli, az USA-ban az egyik  legkedveltebb street food ételek közé tartozik, népszerűsége már-már a hot-dogéval vetekszik. A pálcikára szúrt, bundázott virsli egyszerű finomság, nem igényel több előkészületet, mint egy palacsinta, ráadásul a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ugyanis kukoricalisztből készül.

A corn dog lelke a jó minőségű virsliben rejlik, ha ez megvan, már csak némi ketchup és mustár hiányzik a jó ízű majszoláshoz.

Corn dog házilag 

  • 50 dkg virsli
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet 
  • olaj

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a tejet, majd az egészet jól összedolgozzuk. (A lényeg, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk.)

A virslit kisebb saslikpálcákra tűzdeljük.

Olajat hevítünk, majd a pálcás virsliket beleforgatjuk a masszába. (Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék.) Ha túl folyósnak találjuk, tegyünk még bele egy kevés lisztet, amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsuk egy kis tejjel.

A masszából kivéve azonnal a forró olajba tesszük, majd három-öt perc aranybarnára  sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: