A corn dog az amerikai popkultúra ikonikus darabja, amelyet az alábbi recept alapján otthon is könnyen elkészíthetünk.
Bár itthon talán kevésbé népszerű a sörtésztába mártott virsli, az USA-ban az egyik legkedveltebb street food ételek közé tartozik, népszerűsége már-már a hot-dogéval vetekszik. A pálcikára szúrt, bundázott virsli egyszerű finomság, nem igényel több előkészületet, mint egy palacsinta, ráadásul a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ugyanis kukoricalisztből készül.
A corn dog lelke a jó minőségű virsliben rejlik, ha ez megvan, már csak némi ketchup és mustár hiányzik a jó ízű majszoláshoz.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a tejet, majd az egészet jól összedolgozzuk. (A lényeg, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk.)
A virslit kisebb saslikpálcákra tűzdeljük.
Olajat hevítünk, majd a pálcás virsliket beleforgatjuk a masszába. (Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék.) Ha túl folyósnak találjuk, tegyünk még bele egy kevés lisztet, amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsuk egy kis tejjel.
A masszából kivéve azonnal a forró olajba tesszük, majd három-öt perc aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…