A corn dog az amerikai popkultúra ikonikus darabja, amelyet az alábbi recept alapján otthon is könnyen elkészíthetünk.
Bár itthon talán kevésbé népszerű a sörtésztába mártott virsli, az USA-ban az egyik legkedveltebb street food ételek közé tartozik, népszerűsége már-már a hot-dogéval vetekszik. A pálcikára szúrt, bundázott virsli egyszerű finomság, nem igényel több előkészületet, mint egy palacsinta, ráadásul a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ugyanis kukoricalisztből készül.
A corn dog lelke a jó minőségű virsliben rejlik, ha ez megvan, már csak némi ketchup és mustár hiányzik a jó ízű majszoláshoz.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a tejet, majd az egészet jól összedolgozzuk. (A lényeg, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk.)
A virslit kisebb saslikpálcákra tűzdeljük.
Olajat hevítünk, majd a pálcás virsliket beleforgatjuk a masszába. (Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék.) Ha túl folyósnak találjuk, tegyünk még bele egy kevés lisztet, amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsuk egy kis tejjel.
A masszából kivéve azonnal a forró olajba tesszük, majd három-öt perc aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…