A mézes-mustáros csirke a két ízvilág miatt megosztó ételnek számít, van aki egyáltalán nem kedveli a húst édesebb verzióban, van aki pedig a mustár sós felütése miatt ódzkodik. A másik véglet, aki szereti keverni a sós-édes kombinációt, így ezt a fogást egyenesen imádni fogják. A mai receptünk egy könnyed, diétába is beilleszthető gyorsan elkészíthető fogás a dolgos hétköznapokra. A receptben található zöldbabot nyugodtan helyettesítheted más zöldséggel.
Hozzávalók
6 csirkecomb
1 tk só
0,5 tk fekete bors
2 db citrom
1/3 csésze olívaolaj
1/3 csésze méz
3,5 ek mustár
4 gerezd fokhagyma
1,5 tk paprika
0,5 csésze víz
250 gr zöldbab
3 db paprika
Vajazz ki egy tepsit. A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal majd tedd egymás mellé a tepsibe őket. Vékonyra szelt citromkarikákat helyezd a húsra, a maradék citromot pedig egy kis tábla kifacsarjuk. Az olajat, a mézet, a mustárt, a fokhagymát és a paprikát összekeverjük és habosra felverjük. A szószt vedd két felé, az egyiket tedd el későbbre ( a zöldbabhoz) a másikat pedig öntsd rá a csirkére, majd önts vizet a serpenyőbe és süsd 25 percig.
A zöldbabot, a felaprított paprikát, a maradék szószt, a sót és a borsot keverjük össze. A keveréket tedd a hús köré, majd süsd 15-20 percig még, amíg a bab is megpuhul.
Tálaláskor a citromlével enyhén locsold meg a húst.
Jó étvágyat kívánunk!