Gyors laktató ebéd tippünk a currys csirke, omlós, ízletes és ragyogóan tündöklő hús, mintha csak napfénnyel fűszereztük volna.
Hozzávalók
3 tk currypor
só
bors
6 db csirkemell
1,5 csésze narancslé
rizs
1 csésze víz
1 ek barna cukor
1 tk mustár (lehetőség szerint őrölt)
Felaprított petrezselyem
Keverd össze a borsot, sót és a curryt, majd dörzsöld át a csirkemellek mindkét oldalát. dörzsölje át a csirke mindkét oldalát. Közepes serpenyőben keverd össze a rizst, narancslevet, vizet, barna cukrot, mustárt és egy kevés sót. Add hozzá a csirkemellet, majd forrald fel. Ezután fedd le, és alacsony hőfokon 20-25 percig főzd.
Ezután húzd félre, de hagyd rajta a fedőt, és hagyd állni 5 percig. Tálaláskor petrezselyemmel díszítsük. Ugye milyen csodásan néz ki?