KETO sült csirke receptje
Foto: Printerest - KETO sült csirke receptje

Ennél a Keto-barát sült csirke elkészítésénél a lisztet jól elhagytuk, viszont cserébe parmezánnal és panko morzsával tesszük még egészségesebbé. A mandulaliszt lesz a mi legjobb barátunk a tökéletesen ropogós csirke elérésének érdekében.

Ezt a csirkét ismét sütőben sütjük, hogy kihagyjuk a felesleges olajat, de hidd el így is olyan csirkemell lesz belőle, amelyről rajtad kívül senki meg sem mondaná, hogy nem tocsogó olajban sült. Nyugodtan használj csirke felső- vagy alsócombot is, csak ne feledd, hogy a sütési idő hosszabb lesz! Ha a csont nélküli, bőr nélküli csirkét választod, érdemes csökkentened a sütési időt.

Összetevők 6-8 személyre:

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 1 és negyed óra

6 csontos, bőrös csirkemell (kb 1.8 kg)

Frissen őrölt fekete bors
2 nagy tojás
120 g tejszín
120 g mandulaliszt
350 g finomra tört panko morzsa
120 g frissen reszelt parmezán
1 tk. fokhagyma por
1/2 tk. paprika

A fűszeres majonézes mártáshoz
120 g majonéz
1 1/2 tk. bármilyen általad kedvelt csípős szósz

Akkor kezdjünk is neki 🙂

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálban keverjük össze a tojást és a tejszínt. Egy másik kisebb tálban keverjük össze a mandulalisztet, a panko morzsánkat, a parmezánt, a fokhagymaport és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk.

Egyesével dolgozva mártsuk a csirkehúst a tojásos keverékbe, majd a mandulalisztes keverékbe, és nyomkodjuk meg, hogy minél jobban rátapadjanak az összetevők. Helyezzük a csirkét az előkészített sütőlapra, majd irány a forróság.
Süssük addig, amíg a csirke aranybarna nem lesz és a belső hőmérséklet eléri a 73°-ot, ez körülbelül 45 perces intervallum.

Miközben sül a csirkénk készítsük el a mártogatós szószt: Egy közepes tálban keverjük össze a majonézt és az imádott csípős szószunkat. Adjunk hozzá még csípős szószt a kívánt erősségtől és ízélménytől függően.
A csirkét melegen, mártogatós szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! Ha tetszett oszd meg bátran szeretteiddel és barátaidnak!

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: