Antipasti sült töltött csirke olasz módra recept
Kép:PARKER FEIERBACH, Delish

Nincs is jobb a jó antipasto-nál. Az egyetlen kifogásunk a hússal és sajttal meg a krémmel, hogy önmagában sosem lesz igazán kielégítő vacsora (pedig nagyon szeretnénk, hogy az legyen!). De ezt az Antipasto töltött csirkét mindenkinek ki kell próbálnia!

Bár a hasselback technika nagyon egyszerű, tudd, hogy nem ez a legegyszerűbb folyamat. A csirkéből elkerülhetetlenül kifolyik a cucc, és ettől lesz még finomabb.

Hozzávalók 4 főre:

4 db csont és bőr nélküli csirkemell
2 evőkanál. extra szűz olívaolaj
1 tk. szárított oregánó
1/2 tk. fokhagyma por

Frissen őrölt fekete bors
100 gr csemegesonka
100 gr szalámi
4 szelet provolone, félbevágva
1 csésze lecsepegtetett és felszeletelt pepperoni
1/3 csésze apróra vágott válogatott olajbogyó
1/4 csézse frissen reszelt parmezán
Frissen vágott petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés (55 perc):

A sütőt előmelegítjük 200C°-ra. Tedd a csirkét egy vágódeszkára, és vágj 5-5 rést minden mellbe, ügyelve arra, hogy ne vágd át teljesen a húst. Tedd át egy tepsibe az előkészített húsokat.
Olívaolajjal locsold meg a csirkét, majd oregánóval, fokhagymaporral, sóval és borssal szord meg a szeleteket.
Töltsd meg csirkemelleket sonkával, szalámival, provolonnal és a pepperonival, majd ez után szórd meg olajbogyóval és parmezánnal.

Körülbelül 25 percig süsd, amíg a csirke meg át nem sül, és már nem lesz rózsaszín.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítsd.

Tápérték (adagonként): 560 kalória, 45 g fehérje, 6 g szénhidrát, 0 g rost, 0 g cukor, 40 g zsír, 13 g telített zsír, 1880 mg nátrium

Jó átvágyat hozzá!

Hirdetés: