Foto: Delish - ETHAN CALABRESE
Ez az egyszerű, de nagyszerű kiadós tészta recept a pirított csirkemellekkel és ropogós szalonnával megbolondítva még a legválogatósabbaknak is garantáltan tetszeni fog. Használj spagettit vagy akár cérnametéltet, ha csak az van otthon 🙂
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ:20 perc
FŐZÉSI IDŐ:25 perc
TELJES IDŐ:45 perc
Hozzávalók 4 főre:
300 gramm spagetti vagy cérnametélt
1 evőkanál. extra szűz olívaolaj
3 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell (kb. 350 gramm)
Só
Frissen őrölt fekete bors
6 szelet bacon
2 gerezd fokhagyma
2 csésze kockára vágott paradicsom (friss vagy konzerv)
3 csésze bébi spenót (de jó fagyasztott spenót is)
1/2 csésze tejszín
1/3 csésze frissen reszelt parmezán
Frissen tépett bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
Egy nagy fazék sós forrásban lévő vízben a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint al dente-re főzzük. Lecsepegtetjük, 1 csésze tésztavizet külön rakunk!
Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon hevíts olajat. A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd az olajon süssük arany-barnára, oldalanként körülbelül 8 – 10 percig, aztán pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük.
Ezután ugyanabban a serpenyőben süsd a szalonnát közepes lángon ropogósra, 8 perc alatt. Papírtörlővel bélelt tányéron leszűrjük, majd felaprítjuk. Leöntjük a zsír felét a serpenyőről.
Adjuk hozzá a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát, a paradicsomot és a spenótot, és közepes lángon pirítsuk, amíg illatos és enyhén fonnyadt nem lesz a spenót (kb 2 percig). Sózzuk és borsozzuk, majd adjunk hozzá a főző tejszínt, parmezánt és 1/2 csésze tésztavizet. 5 percig pároljuk össze.
Ezután hozzáadjuk a főtt tésztát, és addig keverjük, amíg teljesen be nem vonja a tésztát a mártásunk, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkét és a szalonnát, és addig keverjük, amíg össze nem áll.
Tálalás előtt bazsalikommal díszítjük és egy kis parmezánnal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…
Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…
Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…
A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…