A tejszínes-cukkinis tészta könnyű, maceramentes étel, igazi életmentő ötlet, ha idő hiányában gyorsan kell valami finomat és laktatót az asztalra tenni.
Hétköznap keveseknek van ideje és energiája komplex főfogásokkal elkápráztatni a családot, így maradnak a jól bevált, gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsoraötletek, amelyek finomak, de a lehető legkevesebb energiabefektetéssel készülnek. A krémes cukkinis tészta pont ilyen, csupán meg kell főzni a tésztát, megpirítani a hozzávalókat, felönteni tejszínnel, alaposan összekeverni az egészet, és már fogyaszthatjuk is.
30 dkg tészta (spagetti, szélesmetélt, penne)
2 ek olívaolaj
50 dkg cukkini
3 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
só, bors ízlés szerint
1 tk oregánó
2 dl tejszín
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján feltesszük főni.
Közben a cukkinit, és a paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát áttörjük, a sajtot lereszeljük.
Magas falú serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a cukkinit, majd hozzátesszük a paradicsomot, fokhagymát és a fűszereket. Az egészet 1 percig összepirítjuk, majd felöntjük kb 1dl vízzel vagy tésztalével és tovább kevergetve főzzük pár percig.
Egy botmixer segítségével pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a sajtot, és addig melegítjük, ameddig a sajt el nem olvad.
Ha tészta elkészült, leszűrjük, és hozzákeverjük a szószhoz. A tetejére reszelhetünk még egy kis sajtot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…