fokhagymás spenótos tészta
Fotó: Erren's Kitchen

A fokhagymás-spenótos tészta főzelék helyett is kitűnő választás, hús nélkül is laktató és pofonegyszerűen elkészíthető. 

A spenót egy igen megosztó alapanyag, amit valaki vagy szeret vagy nem, ám tésztával készítve akár azok is megkedvelhetik, akik korábban idegenkedtek ettől a zöldségtől. A fokhagymás-spenótos spagettivel szinte lehetetlen hibázni, az elkészítése pedig mindössze 20 percet vesz igénybe, így azok számára is jó választás, akik gyorsan a tányérukon akarják tudni az ételt.

Fokhagymás-spenótos tészta

500 g friss spenót levél
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek olíva- vagy kókuszolaj
400g spagetti tészta
10 dkg reszelt sajt (parmezán vagy trappista)
só ízlés szerint

 

A fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk míg meg nem puhul. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg, mert kesernyés lesz az íze.

Közben egy másik tálba felöntjük a spenótot annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje, majd pár percig összefőzzük.

Ha kész a spenót, leszűrjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a sajtot, sózzuk, majd az egészet összeturmixoljuk.

A spagettit sós, forrásban lévő vízbe tesszük.

Mielőtt teljesen puhára főne, levesszük a tűzről, és egy serpenyőben a spenótos-fokhagymás szósszal alaposan elkeverjük. Kb. egy deci vizet megtarthatunk a főzővízből és hozzáadhatjuk, ha krémesebb állagot szeretnénk elérni.

Az egészet összesütjük, míg a spagetti meg nem puhul teljesen. Sok-sok reszelt sajttal tálaljuk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: