Fotó: Eat This Much
Az angol muffin nem egy sütemény, hanem egy reggeli péksütemény neve, amit legtöbbször vajjal, egy szelet sajttal és buggyantott tojással kínálnak.
A muffin szó hallatán mindenkinek a különféle édes desszertek ugranak be elsőként, ám az angol muffin (eredeti nevén english muffin) valójában egy sós péksüti, az angol reggelik közkedvelt eleme. A finom, pihe-puha bucikból eszméletlen reggeli varázsolható, de vacsorára vagy uzsonnára is remek szendvics alap, amit kedvünk szerint dobhatunk fel.
A lisztet, vizet és élesztőt egy tálban csomómentesre keverjük, majd meleg helyen, letakarva legalább 2 órán át, de akár egy egész éjszakán keresztül pihentetjük. A tészta állaga akkor jó, ha már kissé buborékos.
A tejet és az előzőleg készített alapot egy nagy tálba tesszük. Az egészet alaposan átkeverjük, hogy homogén állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a a lisztet, cukrot, sót és bedagasztjuk a tésztát. Mikor kezd összeállni hozzáadjuk az olvasztott vajat és simára dolgozzuk a tésztát. Letakarva hagyjuk 1-2 órán át kelni.
A megkelt tésztát 1.5 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepesen forró serpenyőben elkezdjük sütni a muffinokat, majd pár perc sütjük mind a két oldalát.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…