A grillezett kukorica a nyár egyik legszuperebb fogása, ami a chilis, lime-os fűszervajjal felturbózva még finomabb és különlegesebb lesz. 

A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség: főzve, sütve, köretként, levesnek, vagy csak önmagában egy kevés sóval meghintve is mennyei finom. Az önmagában is igen ízletes és laktató zöldség azonban még fenségesebb lesz, ha rákerül a grillre, ettől ugyanis kap egy különleges füstös aromát, ami remekül passzol a kukorica édes alapízéhez.

Ha még ennél is tovább csavarnánk a dolgon, akkor grillezés előtt a fűszervaj se maradjon el, kenjük be vele jó vastagon a kukoricacsöveket, hogy a szemeket is alaposan átjárja az elkészített fűszeres vaj íze. A mi választásunk ezúttal egy pikáns chilis, lime-os keverékre esett.

Grillezett kukorica chilis, lime-os vajjal 

  • 4 cső kukorica
  • 8 dkg vaj
  • chilipehely
  • 1 lime
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál 

A kukoricát megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk, és leöblítjük. (A nagyobb darabokat akár ketté is törhetjük.)

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, az apróra vágott petrezselymet, a pépesített fokhagymát és a kifacsart lime levét. Ezzel a fűszeres keverékkel  alaposan bekenjük a kukoricacsöveket, majd egyenként fóliával betekerjük őket.

Nincs más hátra, mint a kukoricákat a forró grillrácsra pakolni, és körülbelül 20 perc alatt készre sütni. Míg készül a csemege, érdemes folyamatosan forgatni, nehogy odakapjon. Ha grill helyett sütőben készítenénk, akkor 190 fokon 40 percig süssük. Jó étvágyat kívánunk!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: