A karácsonyi és szilveszteri lakmározások után eljön az újévi fogadalmak időszaka. Nem véletlenül kerül előkelő helyre a fogyókúra és a felesleges kilóktól való megszabadulás ilyenkor. Ha pedig nem elsődleges cél a fogyás, akkor is jól jön, ha egy ideig könnyen emészthető ételekkel kényeztetjük gyomrunkat.
Itt az ideje visszatérni a normális kerékvágásba, vegyünk sorra két gyomorkényeztető ételt, ami jól jöhet, ha túlettük magunkat az elmúlt napokban. Ha pedig ügyesek voltunk és nem ettük túl sokat az ünnepek alatt sem, akkor is jól jöhetnek ezek a receptek.
Lássuk!
Hozzávalók
A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Meghámozzuk az uborkát, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk és feldaraboljuk. 1 liter vízbe sót és borsot teszünk, és fedő alatt 20 perc alatt megfőzzük a burgonyát. A főtt burgonyát áttörtjük, a főzőlevet pedig félretesszük.
A burgonyapürét visszatesszük a fazékba, öntünk rá egy kis főzőlevet, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a finomra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, és jól összekeverjük. Lassú tűzön 10 percig főzzük, majd ha valamelyest kihűlt, összeturmixoljuk. Ha kész, hintsünk a tetejére aprított kaprot. Attól nemcsak guszta lesz, de az ízét is megdobja!
Hozzávalók
A meghámozott almát, a megmosott csiperkét vékony szeletekre vágjuk, egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk a citromlével. A meghámozott zellert felkockázzuk, az endíviát pedig vékony szeletekre vágjuk. Ezeket hozzáadjuk az almához és a gombához, a felaprított dióval és kukoricával egyetemben. Az öntethez a hozzávalókat összeturmixoljuk, majd a salátára öntve jól összekeverjük. Voilá, kész is egy egészséges ebéd vagy vacsi!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…