A karácsonyi és szilveszteri lakmározások után eljön az újévi fogadalmak időszaka. Nem véletlenül kerül előkelő helyre a fogyókúra és a felesleges kilóktól való megszabadulás ilyenkor. Ha pedig nem elsődleges cél a fogyás, akkor is jól jön, ha egy ideig könnyen emészthető ételekkel kényeztetjük gyomrunkat.

Itt az ideje visszatérni a normális kerékvágásba, vegyünk sorra két gyomorkényeztető ételt, ami jól jöhet, ha túlettük magunkat az elmúlt napokban. Ha pedig ügyesek voltunk és nem ettük túl sokat az ünnepek alatt sem, akkor is jól jöhetnek ezek a receptek.

Lássuk!

Uborkakrémleves

Hozzávalók

  • 1 közepes uborka
  • fél kg burgonya
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál aprított kapor
  • bors

A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Meghámozzuk az uborkát, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk és feldaraboljuk. 1 liter vízbe sót és borsot teszünk, és fedő alatt 20 perc alatt megfőzzük a burgonyát. A főtt burgonyát áttörtjük, a főzőlevet pedig félretesszük.

A burgonyapürét visszatesszük a fazékba, öntünk rá egy kis főzőlevet, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a finomra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, és jól összekeverjük. Lassú tűzön 10 percig főzzük, majd ha valamelyest kihűlt, összeturmixoljuk. Ha kész, hintsünk a tetejére aprított kaprot. Attól nemcsak guszta lesz, de az ízét is megdobja!

Almás-gombás saláta

Hozzávalók

  • 3 piros alma
  • 20 dkg csiperke
  • 1 zellergumó
  • 1 endívia
  • 10 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • citromlé

Az öntethez:

  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt
  • másfél dl olaj
  • citromlé
  • bors

A meghámozott almát, a megmosott csiperkét vékony szeletekre vágjuk, egy tálba helyezzük, és meglocsoljuk a citromlével. A meghámozott zellert felkockázzuk, az endíviát pedig vékony szeletekre vágjuk. Ezeket hozzáadjuk az almához és a gombához, a felaprított dióval és kukoricával egyetemben. Az öntethez a hozzávalókat összeturmixoljuk, majd a salátára öntve jól összekeverjük. Voilá, kész is egy egészséges ebéd vagy vacsi!

 

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…

3 hét ago

Zöld csoda egy csészében – Miért isszák egyre többen a matcha teát?

Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…

3 hét ago

Fedezd fel a Mosóparfüm varázsát: Friss megközelítés a mosóillatok világában

A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…

1 hónap ago

A Z generáció szakít az alkohollal? Új trend hódít a fiatalok körében

Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…

2 hónap ago

Randi a Mekiben? Valentin-napi varázslat a Nyugati téren!

Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…

2 hónap ago

Zuhanykabinos spa-élmény otthon: Pihenés és könnyű desszertek a tökéletes estéhez

A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…

4 hónap ago