Categories: DesszertReceptek

Hagyományos kókuszos keksztekercs

Bizonyos retró sütik sosem mennek ki a divatból: a házi keksztekercs óriási gyerekkori kedvencünk, amely kókuszkrémmel a legütősebb. 

A kókuszos keksztekercs igazi vendégváró süti, melyet szívesen vetünk be az ünnepek közeledtével is, főleg azért, mert amellett, hogy nagyon finom, nem kell egy egész délelőttöt robotolni miatta a konyhában. Bár ez a süti távol áll a fogyókúrástól, a kókuszos keksztekercs minimális energiabefektetéssel maximális ízélményt nyújt, ráadásul hűtőben sokáig el is tartható.

A készítésénél csupán csak arra kell figyelni, hogyha gyerekeknek készül, akkor a rum helyett inkább rumaromát használjunk.

Fotó: Daily News Hungary

Hozzávalók

a kekszes réteghez:
45 dkg háztartási keksz
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
6 ek cukrozatlan kakaópor
15 ml rumaroma
1.5 dl tej
1.5 dl feketekávé
a vajkrémhez:
22 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 g kókuszreszelék (+ a szóráshoz)

 

Egy nagy tálba kimérjük a háztartási kekszet, a porcukrot, az 5 dkg kókuszreszeléket, a kakaóport, a rumaromát, a tejet, valamint a kávét, majd ezeket jó alaposan összekutyuljuk. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Egy másik tálban krémesre keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket.

Egy nyújtódeszkát folpackkal befedünk, amire rátesszük a kekszes massza felét, és sodrófával 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Ha ragadna, szórjuk meg a tésztát egy kevéske darált keksszel vagy kókuszreszelékkel.

A kinyújtott kakaós massza széleit vágjuk le úgy, hogy szabályos téglalapot kapjunk. Ezt kenjük meg a vajkrém felével, majd óvatosan tekerjük fel.

A második adag tésztával a fentiekhez hasonlóan járjunk el-

A tekercseket körben szórjuk be kókuszreszelékkel, majd egy egész éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago