Kóstoltátok már a házi sütőtök lekvárt? Mi most készítettük el először, de az biztos, hogy nem utoljára.
Imádjuk megosztani az olvasóinkkal a nálunk már jól bevált recepteket. Most egy olyan különleges lekvárt hoztunk, amit szinte sajnálunk megenni, olyan finom lett. Sőt, nem csak zamatos, de felturbózhatjuk vele az ősz végére megcsappant vitamin raktárainkat is. Az idei ősz szenzációja nálunk a sütőtök lekvár lett. Próbáltad már? Ha nem, akkor most eljött az ideje!
A sütőtököt darabokra felszeljük, 30 percig 180 fokon megsütjük őket. Ha kész lehúzzuk a héját, keverőedénybe tesszük a sütőtök húsát, majd villával összetörjük. Ezután felrakjuk a tűzhelyre, és hozzáadjuk a kristálycukrot. 15-20 percig normál lángon főzzük, majd hozzáöntjük a citrom levét és beletesszük a dzsemfixet és a fahéjat. Végül még 5 percig rotyogtatjuk.
Kész is van, mostmár csak az üvegekbe kell kiszedni, és 5 percig a feje tetejükre állítani őket! Reméljük nektek is bejön majd, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…