Kóstoltátok már a házi sütőtök lekvárt? Mi most készítettük el először, de az biztos, hogy nem utoljára.
Imádjuk megosztani az olvasóinkkal a nálunk már jól bevált recepteket. Most egy olyan különleges lekvárt hoztunk, amit szinte sajnálunk megenni, olyan finom lett. Sőt, nem csak zamatos, de felturbózhatjuk vele az ősz végére megcsappant vitamin raktárainkat is. Az idei ősz szenzációja nálunk a sütőtök lekvár lett. Próbáltad már? Ha nem, akkor most eljött az ideje!
A sütőtököt darabokra felszeljük, 30 percig 180 fokon megsütjük őket. Ha kész lehúzzuk a héját, keverőedénybe tesszük a sütőtök húsát, majd villával összetörjük. Ezután felrakjuk a tűzhelyre, és hozzáadjuk a kristálycukrot. 15-20 percig normál lángon főzzük, majd hozzáöntjük a citrom levét és beletesszük a dzsemfixet és a fahéjat. Végül még 5 percig rotyogtatjuk.
Kész is van, mostmár csak az üvegekbe kell kiszedni, és 5 percig a feje tetejükre állítani őket! Reméljük nektek is bejön majd, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…