Foto: freepik.com
A házi fagylalt receptek közül mi is nehezen tudunk választani, de a vaníliás fagyi tekintetében szerkesztőségünk egyöntetűen győztesként szavazta meg az alábbit. Nincs otthon fagylaltkészítő géped? Semmi gond, az alábbi recept során nem is lesz rá szükséged. Picit időigényes, de megéri kipróbálni.
Hozzávalók
2 bögre kemény habtejszín
2 bögre lágy tejszín
1 bögre cukor
2 tk vanília kivonat, vagy 1 db vanília rúd
1 cs vaníliás cukor
Keverjük össze az összes hozzávalót, figyeljünk rá, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Annak érdekében, hogy krémes és ne jeges legyen a fagylaltunk, kemény tejszínt és lágy tejszínt (vagy magasabb zsírtartalmú tejet) használjunk fele-fele arányban. Az edényt, amibe tárolni fogjuk, tegyük be a fagyasztóba, mielőtt beletennénk a fagylalt-masszát.
A fagylaltot tedd bele a lehűtött edénybe, és tedd be a fagyasztóba.
A következő 3 órában 30 percenként vedd elő és keverd át. Onnan tudod, hogy jó lesz, hogy még nem teljesen szilárd, de elég puha ahhoz, hogy tudd keverni, így krémes és levegős marad.
Jó étvágyat kívánunk 🙂
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…