Foto: freepik.com
A házi fagylalt receptek közül mi is nehezen tudunk választani, de a vaníliás fagyi tekintetében szerkesztőségünk egyöntetűen győztesként szavazta meg az alábbit. Nincs otthon fagylaltkészítő géped? Semmi gond, az alábbi recept során nem is lesz rá szükséged. Picit időigényes, de megéri kipróbálni.
Hozzávalók
2 bögre kemény habtejszín
2 bögre lágy tejszín
1 bögre cukor
2 tk vanília kivonat, vagy 1 db vanília rúd
1 cs vaníliás cukor
Keverjük össze az összes hozzávalót, figyeljünk rá, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Annak érdekében, hogy krémes és ne jeges legyen a fagylaltunk, kemény tejszínt és lágy tejszínt (vagy magasabb zsírtartalmú tejet) használjunk fele-fele arányban. Az edényt, amibe tárolni fogjuk, tegyük be a fagyasztóba, mielőtt beletennénk a fagylalt-masszát.
A fagylaltot tedd bele a lehűtött edénybe, és tedd be a fagyasztóba.
A következő 3 órában 30 percenként vedd elő és keverd át. Onnan tudod, hogy jó lesz, hogy még nem teljesen szilárd, de elég puha ahhoz, hogy tudd keverni, így krémes és levegős marad.
Jó étvágyat kívánunk 🙂
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…