A hólabda a lakodalmak és a Karácsony egyik legismertebb süteménye. Bár nem annyira egyszerű elkészíteni, ugyanakkor irtó krémes és finom, valójában el sem lehet rontani az ízét! Következzen hát egy klasszikus hólabda recept!
A hólabda vagy lánynevén a kozáksapka nemcsak remekül néz ki, de valóban isteni finom is. Picit ugyan pepecselős, de igazából minden perce megéri, annyira finom. Ráadásul, ha marad ki a tésztából, akkor nyugodtan készíthetünk belőle kókuszgolyókat!
Gyerekkorunkban az egyik legkedvencebb süteményeink listáját erősítette, ám eddig még sosem készítettük el, egészen mostanáig! Jöjjön egy szuper recept, mert nálunk idén biztosan az asztalra kerül a hólabda!
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojássárgákat a porcukorral elkeverjük, majd jöhet hozzá a tej és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Ezután a krémet készítjük el: A tejet és a lisztet csomómentesre elkeverjük, és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni. A porcukrot a margarinnal kikeverjük, és ha már kihűlt a krém, hozzáadjuk, majd beleöntjük a rumaromát és kézi mixerrel habosra összekeverjük.
Ha a tészta megsült és kihűlt, akkor egy pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle, majd a piskótakorongokat félbevágjuk és megkenjük krémmel. A két félbe vágott korongokat összeragasztjuk, és körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. A sütik tetejére szép gusztán eloszlatjuk az étcsoki mázat és voilá! Kész is a hólabda!
Annyira krémes és kókuszos, hogy kár lenne kihagyni.
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…