Fotó: YouTube
A húsmentes fasírtok nagy kedvenceink, ám a répával készült brokkolifasírt kimaradt a repertoárból. Egészen mostanáig.
Mi az: könnyen, változatosan elkészíthető, pillanatok alatt átsül és nem lehet megunni? Hát persze, hogy a zöldségfasírt! Készíthetjük cukkiniből, lilakáposztából (!), céklából vagy mondjuk brokkoliból is. Utóbbihoz mutatunk most egy receptet!
A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. Ha kész vannak, leszűrjük, majd aprítógépben összetörjük.
Beáztatjuk a zsemlét egy kevés langyos vízbe, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkoli pépet, a lereszelt sárgarépát, a sót és borsot, és a fokhagymát is belereszeljük. Kézzel alaposan összedolgozzuk az egészet.
Ha túl lágynak érzékeljük, akkor mehet hozzá még egy kevés zsemlemorzsa is. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből csinos kis golyókat formázhatunk.
A kész fasírtgolyókat kicsit kilapítjuk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és nem túl forró, félbő olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, már akkor kész van, ha egy kicsit megpirult.
A brokkolifasírt kínálható hús helyett, vagy köretként, de mártogatós mellé is több mint jó választás. Kész is van az isteni répával készült brokkolifasírt, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…