Számtalan tojáskrém recept kering a világban, de a klasszikus változatot nekünk nem sokan tudták felülmúlni.
A menza miatt sokaknak vannak rossz emlékei a tojáskrémmel kapcsolatban, pedig az utált fogás igazán finoman is elkészíthető, és ehhez extra alapanyagokra sincs szükség. A klasszik tojáskrém is lehet ugyanolyan finom, egyszerre ízletes és krémes, ráadásul a legjobb benne az, hogy nem igényel nagy munkát, így hétköznap reggel is egyszerűen elkészíthető.
Tojáskrém
8 db tojás
200 g vaj
2 ek mustár
2 ek majonéz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fokhagymagranulátom
ízlés szerint szárított petrezselyem
A tojásokat megmossuk, feltesszük főni, 10 perc alatt megfőzzük. Ha elkészültek, megpucoljuk, középen kettévágjuk egy nagyobb tálba tesszük a sárgáját és egy kisebbe a fehérjét.
A sárgáját összetörjük egy villával és hozzáadjuk a mustárt, majonézt, vajat és a fűszereket és alaposan jól összekeverjük. A fehérjét apró darabokra felaprítjuk és a sárgájához forgatjuk.
Meleg pirítóson tálaljuk, ha akarunk, sajttal is megszórhatjuk a tetejét.
[sc name=”facebook” ][/sc]