Nem csak az ebéd vagy a vacsora lehet karácsonyi hangulatú, de a reggeli is: a fahéjas-mézes amerikai palacsinta csodás ízei igazán ünnepivé varázsolják a reggeleket. 

Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi menü kifundálása: ragaszkodjunk a jól bevált, tradicionális fogásokhoz, esetleg próbálkozzunk valami újjal? Az imádnivaló, pufi palacsinta szerintünk remek ötlet az ünnepi reggelikhez, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen összeállítható, és szinte biztos, hogy az egész család imádni fogja.

Legtöbbször juharsziruppal, gyümölccsel, lekvárral vagy vajjal tálalják, de a sima verzió fel is dobható, tehetünk például fahéjat a tésztába, ettől igazán finom és illatos lesz a palacsinta.

Fahéjas-mézes amerikai palacsinta

    • 1 bögre liszt
    • 1 bögre tej
    • 2 db tojás
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 db vaníliás cukor
    • 1 csipet 
    • 1 teáskanál fahéj
    • olaj
    • méz

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.

A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.

Gépi habverő segítségével elkezdjük összedolgozni a masszát, akkor lesz jó, ha sima, homogén állagot kapunk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kis merőkanál segítségével a palacsintát egyenként kisütjük. Mézet csorgatunk a tetejére, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!