Ha elegünk van már a temérdek sütiből és édességből, akkor készítsük el gyorsan a köményes sós rúd receptjét. A sós harapnivaló tipikusan mindenki kedvence, könnyen és gyorsan összedobható, ám akad egy kis bökkenő: egyszerűen képtelenség belőle eleget készíteni!
Ez a ropogtatnivaló mindig helyet kap nálunk az ünnepek alkalmával, hiszen csilivili torták ide, bonyolult krémes sütik oda, a sós rúdnak egyszerűen bérelt helye van az asztalunkon. Az igazán klassz sós rúd omlós és roppanós is egyszerre, és mivel folyadék nincs benne, jól záródó dobozban hosszabb ideig is eltartható. Persze, ha addig el nem fogy!
25 dkg liszt
17 dkg vaj
1-2 dl tejföl
só
tojásfehérje, köménymag a tetejére
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tejfölt viszont óvatosan adagoljuk hozzá, nehogy ellágyítsa a tésztát. Ha a tészta már ruganyos, és nem ragad, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kilenc kockára vágjuk, majd a lapokat egymásra tesszük, és ezt megismételjük kétszer.
Ezután fóliába csomagoljuk, majd egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd derelyevágóval vagy egy élesebb késsel vékony rudakat vágunk belőle. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk a sóval elkevert köménymaggal.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és 10-15 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…