Ha nincs ötleted, mint főzz vacsorára, itt a krémes, citromos tészta receptje, amely pillanatok alatt kész, és szinte elrontani sem lehet. 

Ez a tészta a citromtól és a petrezselyemtől nagyon üde ízvilágot kelt, a selymességét pedig a tejszínnek köszönheti, amelyet mártás formájában adunk hozzá.

Krémes, citromos tészta

1 csomag spagetti
400 ml tejszín
3 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2 kezeletlen citrom reszelt héja
fél citrom leve
só, bors
friss petrezselyem

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni, és még készül, összerakjuk a szószt.

Egy edényben vajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és fél percig pirítjuk.

Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a citrom levét és a lereszelt héját, majd sózzuk, borsozzuk.

A tejszínes szószt egy-két percig forrni hagyjuk. Miután lehúztuk a tűzről, hozzákeverjük az apróra vágott friss petrezselymet.

Ha a tészta al dente, leszűrjük és összekeverjük a forró szósszal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: