A szegények eledeleként is emlegetett krumplis tészta az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb étel a magyar konyhában, hiszen pusztán három alapanyag kell hozzá: krumpli, tészta és hagyma. Ez a három pedig szinte minden konyhában kivétel nélkül megtalálható!
Bár tápanyagtartalma kérdéses, az biztos, hogy hála a tésztának és a krumplinak egy laktató és ütős étel. A legfinomabb, ha kovászos vagy csemege uborkával esszük, de bármely ecetes savanyúság is kiválóan megy hozzá. Nézzünk egy hagyományos, ám annál finomabb bevált krumplis tészta receptet!
A krumplit feltesszük főni. Ezután a vöröshagymát félbevágjuk, majd felaprítjuk és egy kevés zsírban vagy olajban megpároljuk, arany színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, rádobjuk a pirospaprikát és összekeverjük. A krumplit leszűrjük és jöhet is a hagymás-paprikás alapra. Nem muszáj teljesen összetörni a krumplit, maradhat nyugodtan darabos is ízlés szerint.
Sós vízben megfőzzük a tésztát, és összekeverjük a krumplis alappal. Nyugodtan adjunk hozzá néhány evőkanál főzőlét, annál szaftosabb lesz a végeredmény. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy nagyon kevés őrölt köménnyel megbolondíthatjuk a végeredmény!
Igazán különlegessé teheted a krumplis tésztát, ha a fentebb említett műveletek után még egy kicsit rápirítasz, és tűz alatt serpenyőben átforgatod. Ehhez előfordulhat, hogy szükséged lehet egy kis plusz zsírra (például mangalica zsírra), ne sajnáljuk róla!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…