A szegények eledeleként is emlegetett krumplis tészta az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb étel a magyar konyhában, hiszen pusztán három alapanyag kell hozzá: krumpli, tészta és hagyma. Ez a három pedig szinte minden konyhában kivétel nélkül megtalálható!
Bár tápanyagtartalma kérdéses, az biztos, hogy hála a tésztának és a krumplinak egy laktató és ütős étel. A legfinomabb, ha kovászos vagy csemege uborkával esszük, de bármely ecetes savanyúság is kiválóan megy hozzá. Nézzünk egy hagyományos, ám annál finomabb bevált krumplis tészta receptet!
A krumplit feltesszük főni. Ezután a vöröshagymát félbevágjuk, majd felaprítjuk és egy kevés zsírban vagy olajban megpároljuk, arany színűre pirítjuk. Ezután lehúzzuk a lábast a tűzről, rádobjuk a pirospaprikát és összekeverjük. A krumplit leszűrjük és jöhet is a hagymás-paprikás alapra. Nem muszáj teljesen összetörni a krumplit, maradhat nyugodtan darabos is ízlés szerint.
Sós vízben megfőzzük a tésztát, és összekeverjük a krumplis alappal. Nyugodtan adjunk hozzá néhány evőkanál főzőlét, annál szaftosabb lesz a végeredmény. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy nagyon kevés őrölt köménnyel megbolondíthatjuk a végeredmény!
Igazán különlegessé teheted a krumplis tésztát, ha a fentebb említett műveletek után még egy kicsit rápirítasz, és tűz alatt serpenyőben átforgatod. Ehhez előfordulhat, hogy szükséged lehet egy kis plusz zsírra (például mangalica zsírra), ne sajnáljuk róla!
Amint beköszönt a kánikula, nemcsak a ruhatárunkon, hanem a tányérunk tartalmán is érdemes változtatni. A…
Keresel egy különleges sült krumplit? Olyat, ami kívül ropogós, belül krémes? Ismerd meg a Jojo…
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…